معرفی شغل پژوهشگر و یا محقق (Researcher)


 

محقق و پژوهشگر کیست؟

یک محقق و پژوهشگر یا ریسرچر (Researcher) به رشد و پیشرفت علمی سازمان و کشور کمک شایانی مینماید. پژوهشگران بسته به حوزه ای که در آن به فعالیت میپردازند، میتوانند وظایف و مسئولیت های متفاوتی داشته باشند. پژوهشگران در شاخه های مختلف علمی از جمله علوم شیمی، دارویی، معدن و… با بررسی و مطالعه ی کتاب ها و منابع علمی، به کشفیات تازه ای در حوزه ی خود میپردازند. عمده فعالیت پژوهشگران بسته به شاخه ی علمی که در آن به فعالیت میپردازند، در آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و کتابخانه ها و… میباشد.

یک پژوهشگر یا ریسرچر باید بتواند براساس مقالات و منابع علمی معتبری که مطالعه مینماید؛ نکات علمی را استخراج نموده و آنها را کاربردی سازی نمایند. بنابراین اگر شما نیز به حوزه تحقیق و بررسی و کشف حقایق جدید علاقه مند هستید، شغل پژوهشگر و محقق برای شما بسیار مناسب است.

پژوهشگران به صورت فردی و یا گروهی در رابطه با یک موضوع علمی به بررسی و تحقیق میپردازند. بنابراین اشتراک گذاری و شرکت در طوفان های فکری از دیگر وظایف پژوهشگران میباشد. پروژه های علمی معمولا دارای یک زمان آغاز و یک زمان پایان مشخص میباشند. که مدیران کسب و کار براساس آن به برنامه ریزی میپردازند؛ از این رو توصیه میکنیم شما نیز به موضوع زمان در پژوهش توجه داشته باشید.

نتایج کار پژوهشگران در قالب مقالات، کشفیات و یا ایده های کاربردی، سفارش از طرف شخص و یا یک سازمان خاص مورد پیاده سازی قرار میگیرند.

اگر شما نیز علاقه مند به فعالیت در حوزه های مختلف پژوهشی هستید، کلیک کنید.

پژوهشگران چه فرصت های شغلی و بازارکاری دارند؟

متاسفانه پژوهشگری در کشور ایران به صورت مستقل به عنوان شغل تعریف نشده است. در صورتیکه که در سایرکشورهای توسعه یافته به عنوان یک شغل مهم و سازنده شناخته میشود. ما در مرکز تحقیقات صنعتی نیکاپویش قصد داریم تا از پژوهشگران در رشته های مختلف علمی دعوت به عمل آوریم. این مرکز با ایده یابی؛ تجاری سازی، مالکیت فکری؛ آموزش؛ مشاوره، تسهیلات و استقرار و… از ایده های جدید و استارتاپ های نو حمایت مینماید.

همکاری با شرکت ها و سازمان ها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی میتواند به صورت تمام وقت و پاره وقت و با درآمد بسیار عالی برای پژوهشگران باشد.

درآمد پژوهشگران چقدر است؟

پژوهشگران در کشورمان براساس قانون خدمات کشور و سازمان، حقوق دریافت مینمایند. این حقوق تحت تاثیر شرایط مختلف میتواند بیشتر و یا کمتر باشد. درواقع درآمد مشخصی برای پژوهشگران اعلام نشده است. چراکه در هرسازمانی قوانین مشخصی حاکم است.

یک پژوهشگر به چه مهارت هایی نیاز دارد؟

پژوهشگران اغلب دارای مدرک کارشناسی و یا کارشناسی ارشد و دکتری در زمینه مرتبط علمی هستند. البته برخی از افراد براساس علاقه ی شخصی خود در یک شاخه ی علمی به صورت محقق عمل میکنند. درواقع داشتن مدرک دانشگاهی از ملزومات برای شروع کار تحقیقاتی نیست. استعداد؛ علاقه و پشتکار و مهارت در کار تیمی از مهم ترین عوامل پیشنیاز برای شروع کار پژوهشگران است. پژوهشگران باید روش های پژوهش و جستجو در منابع مختلف علمی را بدانند. و نحوه ی کار با نرم افزارهای تخصصی را بلد باشند. از آنجایی که اغلب منابع علمی معتبر به زبان انگلیسی منتشر میشوند؛ لازم است تا پژوهشگران با زبان انگلیسی آشنایی نسبتا خوبی داشته باشند.

چه افرادی میتوانند محقق شوند؟

به طور کلی توصیه میکنیم؛ اگر علاقه مند به کار تحقیقاتی و پژوهشی در یک محیط سازمانی میباشید و توانایی استخراج و نتیجه گیری های علمی از منابع مختلف معتبر علمی را دارید. همچنین علاقه مند به کار تیمی و همکاری با گروه هستید؛ شغل پژوهشگری برای شما مناسب است.

در پایان

در این مطلب هرآنچه که باید درباره شغل پژوهشگری میدانستید را بیان کردیم. تا شما عزیزان با آگاهی کلی درباره شغل مورد علاقه ی خود تصمیم گیری نمایید. امید میرود تا در کنار شما بتوانیم گام های مهمی در حوزه آبادانی کشور برداریم.

مطالب مرتبط

آگهی استخدام پژوهشگر یا ریسرچر شیمی؛ دارویی و معدن.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *