مقدمه
ممکن است ما و یا دوستان همه ی ما درگیر بیماری کوید 19 یا کرونا شده باشند. علائم ظاهری این بیماری در برخی از افراد بیشتر و برخی دیگر کمتر نمود پیدا میکند. جالب است بدانید این بدن شماست که تعیین میکند چقدر درگیر بیماری شود. و مهم ترین دلیل آن تفاوت های ژنتیکی میان افراد است. این مطلب حاصل پژوهش های تیم تحقیقاتی در مرکز تحقیقات صنعتی نیکاپویش میباشد.
آیا میدانید بدن شما تصمیم میگیرد چه قدر درگیر کرونا شود؟
ویروس کرونا با ورود به بدن فرد به سلول های دستگاه تنفسی وارد شده و آن را درگیر میکند. این ویروس با استفاده از امکانات موجود در ریه؛ میتواند خود را تکثیر نماید. که این امر باعث تخریب بافت ریه و دستگاه تنفس در فرد خواهد شد.
ویروس برای ورود به سلول ابتدا باید از طریق گیرنده های سطح سلول به هم متصل شود. به این ترتیب گیرنده های سلولی و ساختار مولکولی آنها به صورت مستقیم روی عملکرد گیرنده ها و میزان ورود ویروس به سلول تاثیر خواهد گذاشت. ساختار مولکولی در گیرنده ما متاثر از ژنتیک افراد است. از آنجایی که ژنتیک افراد با یکدیگر متفاوت است. میزان درگیری آنها با ویروس کرونا نیز متفاوت خواهد بود.
چالش اصلی در این میان سیستم ایمنی فرد است که در خط مقدم مبارزه با بیماری قرار دارد. بالا بودن سیستم ایمنی افراد، باعث پیشگیری از ورود این بیماری به بدن میشود.
یکی از مهم ترین بخش های سیستم ایمنی بدن، سلول های موجود در خون هستند. سلول های مختلف با استفاده از روش های خاصی که دارند، با ویروس مبارزه میکنند. برای مثال برخی از سلول های موجود در خون، وظیفه تولید آنتی بادی را به عهده دارند.
در مبارزه با بیماری باید برخی از سلول ها افزایش یابند تا بهتر بتوانند با بیماری مبارزه نمایند. ممکن است افزایش در این گروه از سلول ها در مواجه با ویروس کرونا عملکرد بالینی زیادی ایجاد نکند. در مقابل در بدن برخی افراد دیگر با ژنتیک متفاوت، باعث ایجاد التهاب در سلول میشود. و علائم بیماری در فرد بیشتر نمایان خواهد شد.
جمع بندی:
زمانیکه گفته میشود بدن شما تصمیم میگیرد که تا چه مقدار با بیماری کرونا درگیر شود. به این معنا که با توجه به ژنتیک متفاوت در افراد، و تفاوت در رفتار و نحوه عملکرد سلول ها باعث ایجاد تفاوت در نمود یافتن علائم ظاهری بیماری کرونا میشود. در نتیجه ویژگی های ژنتیکی جسمی و روحی در میزان ابتلای شما نقش دارد.
محققان زیستی در حال بررسی سایر عوامل تاثیرگذار در میزان ابتلا به این بیماری در افراد هستند.
منابع
- Asselta, R., et al., ACE2 and TMPRSS2 variants and expression as candidates to sex and country differences in COVID-19 severity in Italy. Aging (Albany NY), 2020. 12(11): p. 10087.
- Senapati, S., et al., Assessment of risk conferred by coding and regulatory variations of TMPRSS2 and CD26 in susceptibility to SARS-CoV-2 infection in human. J. Genet., 2020.
- Stephenson, E., et al., Single-cell multi-omics analysis of the immune response in COVID-19. Nature medicine, 2021. 27(5): p. 904-916.
محقق: سعیده بهشتی
برای کسب اطلاعات بیشتر این لینک را دنبال کنید.
صفحه رسمی مرکز تحقیقات صنعتی نیکاپویش را در اینستاگرام دنبال کنید.
بدون دیدگاه